Ekkertinden 1189 möh

Ekkertinden 1189 möh

Sunndals egen ”Preikestol”!

 

Fantastisk utsikt från toppen och som gjord för att ta roliga, fina, utmanade och vackra bilder. Det finns gott om varierade platser och utstickare i olika vinklar som kan locka till att fotografera.

En spektakulär topp som vi var nyfikna på att få uppleva. Från starten vid kyrkan i Gjöra finns en väl markerad led som i princip går rakt upp mot toppen, kortaste vägen men desto brantare!
En för dagen bitvis våt och slipprig led gjorde de hela ganska krävande. Den stigande dimman från dalen gav ett trolskt och sagolikt intryck.
Ner tog vi en något längre väg, men den var inte riktigt lika brant. Följ leden så kommer du till slut fram till bron i Gjöra och fortsätter bort mot parkeringen vid kyrkan för avslut.

Det är en utmanande tur om det har regnat, vilket gör underlaget slipprigt i skogspartiet, som att gå i tapetklister. Vi valde att gå bredvid stigen bitvis för att få bättre fäste under fötterna. Stavarna var perfekta framförallt nedför denna dagen, för att kunna parera, ta emot och kunna hålla balansen när underlaget var vått.

En riktigt härlig tur!