Skarfjellet 1790 möh

Skarfjellet 1790 möh

En stor, mäktig, lurig och något kämpig bjässe!

 

Den gav benen en riktig genomkörare.

Vi tog oss från Sunndalsöra till Innerdalen med bil. Finns en gratis, kommunal parkering i Dalen när du kört så långt du kan komma.

Trollheimen nationalpark gav oss fina upplevelser och nya erfarenheter. Turen till Skarfjellet startade från parkering vid Dalen i Innerdalen. Vi tog oss upp till Viromsetra där vi vek av vänster upp mot Skarfjellet. Håll utkik så du ser den lilla stigen när du ska vika av upp mot berget.
Efter ett tag kommer du in i ett brant och stenigt parti, som går som en ränna uppför berget. Här fick vi vara uppmärksamma på vägvalet. Väl uppe från rännan ser du finfina stenformationer framför dig! Vägen upp mot toppen viker av mot höger och går på baksidan av berget och till slut når du ett stenblocks parti som leder dig upp till Skarfjellets topp.

Alltid en oerhört skön känsla att nå toppen med vidunderlig utsikt som belöning!

Utmaningar då?  Bland annat mossbelagt underlag som ger sug i benen bitvis, som att pulsa i snö till knähöjd och sten i alla dess former, blockterräng där lättare klättring (scrambling) behövs emellanåt, branter med lös sten i alla möjliga storlekar och former och sen hisnande luftiga partier som ger det där lite extra pirret i maggropen. Men vad gör vi inte för naturupplevelsen och för att kunna besöka platser med storslagen utsikt.

Det här är ingen markerad led utan karta behövs!

Inledningsvis är leden lätt att hitta då den går i skogsparti. Relativt lång anmarsch till berget.

Om du är nyfiken på att upptäcka och utforska olika toppar i Norge, finns fina kartor och många förslag om du registrerar dig på Peakbook.