Breithorn 4164 möh

Breithorn 4164 möh

Breithorn 4164 möh.

Ta dig till den mysiga, sagolika lilla alpbyn Zermatt i Schweiz. Här bjuds du på ”extra allt”, magnifik utsikt över snöklädda bergstoppar och dalar med grönska och blomsterprakt sommartid. Här hittar du aktiviteter för stora som små och i byn finns stort utbud på restauranger, boende, butiker och tågförbindelse. Hit kommer du nämligen endast med tåg, givetvis till fots eller med cykel kan också gå bra. Har du kört bil till alperna får du parkera den i Täsch ett litet samhälle ca 5 km från Zermatt, sen får du ta tåget sista sträckan.

Du kommer att uppleva tystnaden i Zermatt, här finns ingen trafik mer än små eldrivna bilar och små bussar. Det som kan höras är kabinbanan och bruset från forsen.

När du ska bestiga Breithorn kommer du vistas i alpint område och du behöver ha bland annat stegjärn, sele, rep och stavar. Är du inte van alpinist finns det guider att gå med som du kan boka på turistbyrån. Det är ingen svår  4000 m topp att bestiga i goda väderförhållanden, men kräver god kunskap i utrustning och att gå på glaciär. Ta med en karta, exempelvis Wanderkarte Zermatt 1:50 000,
33 Wandertouren
alternativt kartan Zermatt (Zermatt-Täsch-Randa) 1:25 000.

Ta dig upp med kabinbanan som tar dig via Trockener Steg vidare till Kleine Matterhorn där din vandring mot toppen startar. Det är ingen lång vandring, men du kommer märkbart att känna av höjden. Det blir en långsam vandring mot toppen. Räkna med att du inte kommer att vara ensam om att ta dig mot toppen. Det är nämligen en mycket populär topp att ta sig an!

Läs på om vistelse på hög höjd och höjdsjuka innan du ger dig på den här toppturen.