Keipen 1393 möh

Keipen 1393 möh

Homlong till Keipen en finfin bergsvandring i varierad terräng.

 

Den här vandringen klassas som svår, kanske för att det är vissa branta partier och avslutas med lättare klättring upp mot toppen (scrambling). En fin tur med fantastisk utsikt över berg, vattenfall och vackra Geirangerfjorden. Det är lätt att förstå att den här platsen finns med på UNESCOS världsarvslista.

Leden inleds med vandring på grusväg, klippsten och vidare mot smal skogsstig inramad av träd och frodig växlighet. Efter 544 höjdmeter når du Homlongsätern och där viker turen av till vänster. Det är en väl markerad led, så skyltarna tar dig mot slutmålet.

Myrmark och kulturlandskap passeras och utsikten är omväxlande. En vandring som tar sina timmar (ca 7.30) men som är värt varenda steg för upplevelsen.

Sjön Skagedalsvatnet möter du när du närmar dig toppen.

Dagen till ära började vår vandring med lågt liggande dimma, magiskt vackert låg den som ett lock över fjorden och gav en sagolik känsla. När vi kommit  en bit upp från Homlongsätern, möts vi av sol och molnfri himmel. Dimman lättade gradvis och kom helt att försvinna under morgontimmarna.

Sammanfattningsvis en varierande och fin tur med extra plus för avslutande scrambling som gav ”toppkänsla”