Platthorn 3 345 möh

Platthorn 3 345 möh

Platthorn 3 345 möh.

Den här toppen når du bland annat från Zermatt. En mysig alpby i Schweiz. I dalen blommar ängsblommor och du omges av höga, snöklädda bergstoppar var du än vänder blicken. Byn har allt för en bekväm tillvaro och det finns aktiviteter för hela familjen.

När du gör den här bergsvandringen befinner du dig på den sidan av massivet som inte har någon kabinbana, så det blir att ta sig till fots från byn. Räkna med en lång dagstur då anmarschen till toppen är lång och den börjar direkt uppför och slingrar sig sedan upp bland bergen. Du kommer att passera Trift ett ”bergshotell” för övernattning och som har servering.

Du kommer befinna dig i orörd och vild terräng.

Bitvis kan du behöva gå på snöpartier. Turen börjar på väl synlig stig men den övergår sedan till ospårad terräng där du får använda dig av karta för lämpliga vägval. När du går mot toppen gör du det på klippblock i varierande storlek. Du kan märka av den höga höjden! Ta det lugnt när du går, håll nere pulsen och djupandas, förhasta dig inte!

Förslag på karta;

Wanderkarte Zermatt 1: 50 000, 33 Wandertouren alternativt kartan Zermatt (Zermatt-Täsch-Randa) 1:25 000

I närheten av Platthorn ligger även Mettelhorn om du skulle vilja göra två toppar samma dag! Men tänk på att kika på kartan och bekanta dig med området innan du bestämmer dig för ytterligare en topptur.