Seceda 2518 möh

Seceda 2518 möh

Ett riktigt välbesökt område i Dolomiterna och de spetsiga bergstopparna tornar upp sig med fina formationer.

 

Vi gick från byn Santa Cristina (Val Gardena). Vi utgick direkt från lägenheten vi hyrt, Appartamenti Olimpic, superfint ska tilläggas!

Seceda är minst sagt välbesökt och tillgängligheten är hög tack vara att toppmassivet nås med två kabinbanor, Col Raiser och Fermeda. Då är man uppe på en halvtimme!

För vår del tog det cirka 2,5 timme att nå den karaktärsfulla bergssidan där den ena sidan är grön och frodig medan den andra karg och brant. Leden upp är välmarkerad, när trädgränsen nås finns det flera stigar och vägar att välja upp till kammen.

Vi valde att ta oss upp mot Fermedas toppstation och därifrån gå via 2B mot Pieralongia samt vika av på 13B ner till Firenze Regenburger. Led 2B längs sluttningen är målet för många och stundtals är man minst sagt inte ensam. Efter Pieralongia blir det dock glesare och du kan njuta av många fina stenformationer.

Från Firenze Regenburger var det i stort sett grusväg ända ner till dalstationen av Col Raiser. En isig enkel tur men med en stigning på 1200 meter och drygt 19 km så blev den ändå rejäl.