Unterrothorn 3 104 möh

Unterrothorn 3 104 möh

Unterrothorn 3 104 möh.

Här kan du utgå från den mysiga och sagolika alpbyn Zermatt. Här möts du endast av små bilar, mindre bussar som går på el och en och annan cykel. Har du kommit med bil får du parkera den i Täsch och ta tåget sista biten (ca 5 km). Byn är färgsprakande med mycket blommor sommartid och var du än tittar så är du omringad av höga, snöklädda bergstoppar.

Här hittar du allt du behöver och massor av aktiviteter för stora och små!

Matterhorn reser sig ståtligt i bakgrunden och ger det där lilla extra kittlet i maggropen. Det är ett karaktäristiskt berg. Många känner till det från Toblerone chokladen som har detta berg som sitt signum. Vill du ta dig nära detta berget kan du gå upp till Hörnlihütte så kommer du till foten av berget där insteget till klättringen börjar för de som ska bestiga Matterhorn.

För att ta dig till Unterrothorn kan kartan; Wanderkarte Zermatt 1: 50 000, 33 Wandertouren alternativt kartan Zermatt (Zermatt-Täsch-Randa) 1:25 000 var till stor hjälp. Välj om du vill åka kabinbana (Sunnegga) en bit upp eller gå från byn. Det finns flera vägval. Du kan även välja att gå en väg upp och en annan ner.

Vill du ha en extra utmaning kombinerar du den här vandringen med en tur upp till Oberrothorn