Le Brévent 2525 möh

Le Brévent 2525 möh

Le Brévent – En kul bergsvandring med både puls och överraskningar!

 

Chamonix är verkligen vandringens- och aktivitetens paradis. Här finns allt du kan tänka dig. I centrum finns mängder av caféer, restauranger, butiker och alternativa boenden. Här finns även friluftsbad och utomhuspool utsikt över Mont Blanc.

Le Brévent är en lättillgänglig topp och startar nära centrum vid kabinbanan upp till Planpraz som är ett alternativ som förkortar vandringen med ca 1,5 timmen. Med inspiration från tidigare besök i Chamonix (då vi besteg Mont Blanc) blev vårt val leden under kabinbanan. En brant och bitvis krävande tur med oändligt många serpentiner och lite scrambling som avslut

– En rejäl puls och styrkeutmaning om man så önskar!

Från Planpraz finns en väl markerad led som går upp mot höger och tar dig till andra sidan. En rolig och vacker vandring. När du har kommit runt och upp möter du på ett brantare parti. En stege i bergväggen underlättar färden vidare mot toppen. I juli fanns det några partier med snö kvar men inget som hindrar.

När du når toppen har du magnifik utsikt över alperna och Mont Blanc ståtar med sin snöklädda topp i bakgrunden.

Vägen ner valde vi den något kortare turen som bitvis går via nedfarter vintertid, en bred grusväg! Den tar dig tillbaka til Planpraz. Det går även kabinban mellan Planpraz och Le Brévent. Sista turen brukar var vid 17-tiden.

Vi tog oss sedan ned via leden från Planpraz (precis vid startplats för skärmflygningen) tillbaka ner till Chamonix.

Totalt cirka 14 km och drygt 5,5 timme

Klockans batteri orkade inte riktigt hela vägen. Nådde nästan tillbaka till Planpraz 🙂