Balansgång

Balansgång

Balansträning är lämpligt att lägga in lite då och då. Det ökar förmågan att utveckla stabil och god gångkontroll som är användbart då du t.ex. går i steniga partier eller då du behöver korsa ett vattendrag. Har du tillgång till ett stenparti är det kanske det mest optimala att träna på, men all typ av balansutmaning är att rekommendera. Det positiva med balansförmågan är att den kan utvecklas relativt enkelt. Inledningsvis kan det upplevas svårt men har man lite tålamod så utvecklas den ganska snabbt! Träningen utvecklar även styrka i fot och underben. Utmana och anpassa efter tycke och smak!

Att gå längs en linje eller i en åtta kan kanske tyckas vara i enklaste laget, men faktum är att det ofta räcker långt och ger mer effekt än man kanske tror.

Utomhus finns många möjligheter för träning av balans. Trästockar, stenar, sandstranden är tänkbara alternativ som kan utnyttjas. Ta gärna tillfället att gå barfota. Det stimulerar och främjar din neuromuskulära kontroll som har stor betydelse för kroppskontroll. Allt ojämnt underlag stimulerar!

Att gå och balansera över ett stenparti är optimal träning inför fjällturen. Ingår i Trekking Tabata som övning ”StoneToStone”